Oro för barn 0-20 år - anmälan för dig med anmälningsplikt

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Alla som arbetar med barn och ungdomar är skyldiga att anmäla till socialtjänsten om de misstänker att ett barn far illa. Det gäller personal exempelvis i skola, på fritids, inom sjukvården, polisen och kyrkan. En sådan anmälan (anmälare) kan inte vara anonym.

Du kan alltid ringa och rådgöra med omsorgs- och socialförvaltningen innan du anmäler eller göra din anmälan via telefon 010 - 234 5220.

Här finns mer information om du misstänker att ett barn eller ungdom far illa.

Inloggning i e-tjänsten
För att logga in klickar du på den gröna knappen ”Starta e-tjänsten” och väljer det första alternativet ”Logga in som medborgare med e-legitimation”. När du signerar med t ex BankID eller Mobilt BankID, bevisar du att det är du som gör anmälan.

För akuta situationer efter dagtid (kvällstid och helger)                                                                                                                                                                                                                                                                                         Sociala jouren når du på telefon 013-207526 (öppettider klicka här) och vid andra tider i akuta ärenden kontakta SOS alarm på telefon 112.

Vi har alla ett ansvar för att barn inte ska fara illa

Alla barn har rätt att växa upp under trygga förhållanden.

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa